Sillans-la-Cascade: de verborgen blue lagoon van de Provence

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

Diep in het hart van de Provence in het charmante dorpje Sillans-la-Cascade ligt een van de verborgen juweeltjes van Zuid-Frankrijk: de imposante watervallen van Sillans-la-Cascade.

Deze waterval, gevoed door een zijrivier van de Argens is een spectaculaire bezienswaardigheid die zich 44 meter naar beneden stort in een smaragdgroene poel, ook wel de "Blue Lagoon van de Provence" genoemd. Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en iedereen die op zoek is naar een verfrissende ontsnapping tijdens de warme zomerdagen.

Er zijn verschillende parkeerplaatsen op loopafstand van het wandelpad naar de waterval. Het pad zelf is eenvoudig, maar het laatste stuk naar de waterval kan wat lastig zijn voor kinderwagens.

De geluiden van de natuur, het ruisen van de bladeren en het zachte klateren van de rivier begeleiden je naar een van de mooiste plekken van de regio.

Hoewel het niet is toegestaan om direct in de poel aan de voet van de waterval te zwemmen vanwege ecologische en veiligheidsredenen, zijn er andere delen van de rivier waar je wel kunt afkoelen en genieten van het heldere water.

De frisse lucht, de schaduw van de bomen en het koele water maken dit tot een onmisbare stop tijdens een trip door de Provence;

Leen Lievens
Zaakvoerder

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Ontdek de geheimen van gin en distilleer je persoonlijke fles vol Provençaalse smaken
Lees meer
chevron_right
Een geheime schoonheid in de Provence onthult een indrukwekkende waterval
Lees meer
chevron_right
Ontdek hoe het Ecovignet werkt en waarom je er een nodig hebt
Lees meer
chevron_right