Correns: het verborgen bio-pareltje van de Provence

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

Diep in het hart van de Provençaalse heuvels vind je het pittoreske dorpje Correns dat zich met trots het eerste biologische dorp van Frankrijk mag noemen. In 1997 verenigden de lokale boeren zich rond het idee van de toenmalige burgemeester om de traditionele landbouwmethoden volledig om te gooien. Ze besloten alle chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest achterwege te laten en zich volledig toe te leggen op biologische productie. Sindsdien staan de wijnmakers, kaasmakers, imkers en kruidentelers van Correns bekend om hun ambachtelijke en milieuvriendelijke producten.

Correns heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De smalle straatjes, met hun karakteristieke Provençaalse architectuur, geven het dorp een authentieke en tijdloze charme.

De wijngaarden in en rondom het dorp produceren voornamelijk biologische wijnen met name rosé die typisch is voor de regio Provence. Velen van de wijnboeren zijn pioniers op het gebied van biologische wijnbouw in Frankrijk.

Naast het proeven van de heerlijke biologische wijnen en wandelingen door de schilderachtige wijngaarden, kunnen gasten genieten van wandelingen langs de rivier 'Argens', fietstochten door de omliggende natuur en het ontdekken van nabijgelegen natuurreservaten.

Het dorp leeft op met culturele evenementen en levendige markten, waar lokale, ambachtelijke producten worden aangeboden.

Correns kreeg internationale bekendheid toen het Hollywood-koppel, Brad Pitt en Angelina Jolie, het nabijgelegen Château Miraval kocht waar ze begonnen met het produceren van hun eigen wijn. Zo heeft het dorp extra bekendheid gekregen hoewel het nog steeds grotendeels zijn rustige en ongerepte karakter heeft behouden.

Wil je zelf de charme van dit dorpje ervaren? Ontdek ons vakantiehuis (Correns-1) en beleef de rust en schoonheid van Correns van dichtbij.

Leen Lievens
Zaakvoerder

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Ontdek de geheimen van gin en distilleer je persoonlijke fles vol Provençaalse smaken
Lees meer
chevron_right
Een geheime schoonheid in de Provence onthult een indrukwekkende waterval
Lees meer
chevron_right
Ontdek hoe het Ecovignet werkt en waarom je er een nodig hebt
Lees meer
chevron_right