Laat Sault je gids zijn in de wereld van gin

Leen Lievens
Zaakvoerder
Deel dit artikel

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring tijdens je verblijf in de Provence, dan is een workshop gin maken bij Le Vadrouilleur Spirits & More in Sault een absolute aanrader. Gelegen tussen de lavendelvelden aan de voet van de Mont Ventoux biedt deze distilleerderij een onvergetelijke ervaring voor gin-liefhebbers en nieuwsgierigen.

De workshop begint met een fascinerende presentatie over de oorsprong en evolutie van gin. Wist je dat gin oorspronkelijk uit de 17e eeuw stamt en zijn populariteit te danken heeft aan de Nederlandse genever? Tijdens de workshop krijg je inzicht in het distilleerproces en leer je hoe deze eeuwenoude drank zich heeft ontwikkeld tot de moderne gin die we vandaag de dag kennen.

Na de introductie is het tijd voor het echte werk: het creëren van je eigen gin. Je begint met het verkennen van de verschillende aromatische planten die worden gebruikt bij de productie van gin. Denk aan geuren en smaken als lavendel, jeneverbes, koriander en citrus. Vervolgens kies je zelf welke planten je in jouw unieke gin wilt verwerken.

Met een kleine koperen ketel tot je beschikking, distilleer je je eigen recept. Dit proces, hoewel eenvoudig uitgelegd door de ervaren meesterdistilleerder, geeft je een gevoel van ambacht en trots. Het is werkelijk een unieke ervaring om je eigen gin te zien ontstaan, van planten tot vloeistof.

Personaliseer je fles

Maar de ervaring houdt daar niet op. Een belangrijk onderdeel van deze workshop is de creativiteit die je kunt tonen bij het ontwerpen van je eigen label. Je kiest een naam voor je gin, decoreert het label naar eigen smaak en plakt het op je eigen fles. Je loopt dus niet alleen weg met kennis, maar ook met een gepersonaliseerd aandenken.

Proeverij van de Mistello gin

Geen gin-workshop is compleet zonder een proeverij. Aan het einde van de sessie krijg je de kans om de kenmerkende Mistello gin van de distilleerderij te proeven in een heerlijke huiscocktail. Mistello gin is doordrenkt met de rijke aroma’s van Provence, waarbij lavendel een prominente rol speelt. Het is de perfecte manier om de workshop af te sluiten en je nieuwe kennis van gin te vieren.

Praktische informatie

De workshop duurt twee uur en is alleen toegankelijk voor volwassenen. Le Vadrouilleur Spirits & More verwelkomt groepen van 2 tot 8 personen, wat zorgt voor een intieme en persoonlijke ervaring. Reserveren is verplicht, dus zorg ervoor dat je je plek op tijd vastlegt.

Leen Lievens
Zaakvoerder

Laatste blogs

Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes en feitjes over de Provence. Lees hierover meer op onze blog.

Ontdek de geheimen van gin en distilleer je persoonlijke fles vol Provençaalse smaken
Lees meer
chevron_right
Een verborgen parel in de Provence onthult een indrukwekkende waterval
Lees meer
chevron_right
Ontmoet de vlucht van de gieren rondom Rémuzat
Lees meer
chevron_right